Előre kitervelt emberöléssel gyanúsítják Jozef Roháčot

2011.04.20. 16:49 Módosítva: 2011.04.20. 16:50
Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása ügyében a Nemzeti Nyomozóiroda az előzetes letartóztatásba helyezett Jozef Roháčcsal szemben.

Az előzetes letartóztatásról kiadott közleményekkel a magyar hatóságok először erősítették meg, hogy a szlovák férfit a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben adták ki Magyarországnak.

A Nemzeti Nyomozóiroda tájékoztatása szerint "1998. február 11-én F. János budapesti lakos sérelmére elkövettet emberölés bűntette miatt" folytat nyomozást, és "az ügyben gyanúsított Jozef R. szlovák állampolgárt" szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Fővárosi Bíróság a honlapján annyit közölt: "az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt Josef R. ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályán indult büntetőügyben elrendelte Josef R. gyanúsított előzetes letartóztatását" a szökés és elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel.

A Budai Központi Kerületi Bíróság által elrendelt előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb május 20-ig tart.

Fülöp Tamás, a gyanúsított védője elmondta: védence a tárgyaláson azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. Közölte azt is, hogy a döntés ellen fellebbezéssel éltek, így az nem jogerős.

A rendőrség – bár ezt sem erősítették meg hivatalosan – azért gyanúsítja Roháčot a Fenyő-gyilkossággal, mert DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren találtak.