Kiugrott a nyolcadikról egy férfi Újpesten

2011.04.21. 12:02 Módosítva: 2011.04.21. 14:08

Magára gyújtotta a lakását, majd kiugrott a nyolcadik emeletről egy férfi Újpesten csütörtökön délelőtt, értesült az Index. Súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Úgy tudjuk, a férfit ki akarták lakoltatni a Berda József utcai lakásból, de ő nem nyitott ajtót a rendőröknek. Ehelyett azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a lakást, és öngyilkos lesz.

Mucsi Nóra, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese megerősítette a kilakoltatásról szóló információt. Egy végrehajtó és három járőr jelent meg nála.

Az MTI szerint a rendőrök először poroltóval eloltották a tüzet, amit a férfi újra meggyújtott. Ismét megpróbálták eloltani a lángokat, ekkor mindhárom rendőr enyhe füstmérgezést kapott.

Csámpai Attila tűzoltó zászlós kérdésünkre megerősítette, hogy egy középkorú férfi vetette ki magát a nyolcadik emeletről, miután a kétszobás lakásában felhalmozott szemetet meggyújtotta. A tízemeletes panelházból senki sem kellett kiköltöztetni, kisebb károk keletkeztek az oltás közben.

Olvasónk, BN fotója
Olvasónk, BN fotója

Helyszíni információink szerint az öngyilkossági kísérletnek a tűzoltók is a szemtanúi voltak, a férfi a ház előtti kertbe zuhant.

A kilakoltatási moratórium április 15-én járt le. Azokat lehet kiköltöztetni, akik a hiteltartozáson túl jelentős, 150 ezer forintot meghaladó számlatartozást is felhalmoztak.