14 év fegyház a gyerekeit zaklató apának

2011.05.02. 14:47

Szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 14, 12, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság hétfőn azt a három felnőttet, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rásonysápberencsen rendszeresen bántalmazott négy gyereket, és szexuálisan is zaklatta őket.

A 43 éves férfi, 35 éves felesége és a férfi 68 éves apja a házaspár négy kiskorú, a bűncselekmény 2008-as elkövetésének idején tíz-, kilenc-, nyolc és négyéves gyermekét bántalmazta és zaklatta. A szülők évekig verték és gyakran megerőszakolták a négy kisfiút, kutyát öltek előttük, és fajtalankodásra kényszerítették őket az állatokkal.

A gyerekeknek emellett hetente többször végig kellett nézniük szüleik szexuális játékait és aktusait, veréssel pedig arra kényszerítették őket, hogy – mind az apa, mind az anya örömére – ebben részt is vegyenek.

Az apa egy alkalommal a gyerekek szeme láttára felakasztotta a kutyát a nyakára tekert kötéllel, az állatot 5-6 percig hagyta szenvedni, míg egy késsel elvágta a torkát. Az állatot a gyerekek szeme láttára feldarabolta és elásta, írta az esetről a Boon.hu. A gyerekeknek egymással és a család kutyájával is szexuális játékokat kellett játszaniuk.

A házaspár gyerekeit végül 2008-ban vették ideiglenes gondozásba, majd nevelőszülőkhöz kerültek.

A megyei bíróság Czibrik Attila vezette tanácsa megalapozottnak tartotta a vádat. A szülőket 14, illetve 12 év, a férfi apját pedig 10 év fegyházbüntetésre ítélte. Valamennyien fellebbeztek az ítélet ellen, ezért az nem jogerős. A bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.