Három éve már gyilkolhatott a sároskőszegi kannibál

2011.05.13. 13:27
Egy húszéves szinnai (Snina) lány 2008-ban öngyilkosságot kísérelt meg, meztelenül akart leugrani egy épület tetejéről. Akkor megmentették, tavaly viszont nyomtalanul eltűnt, maradványait csütörtökön egy erdőben találta meg a rendőrség.

Lucia 2008-ban a legmagasabb nagymihályi (Michalovce) épület tetejéről akart leugrani meztelenül, az ugrásról egy pszichológus és a helyszínre kiérkező tűzoltók beszélték le, majd a pszichiátrián kötött ki. Tavaly nyomtalanul eltűnt otthonról, a rendőrség csütörtökön valószínűleg az ő földi maradványait találta meg egy erdőben. Ezt még a szakértői vizsgálatnak kell tisztáznia.

A sme.sk információi szerint Matej Čurko, aki a kysaki kannibálként vált hírhedté, a Facebookon ismerkedett meg Luciával, miután a lány közölte, hogy meg akar halni.

Čurko tanácsokat adott neki, majd a fiatal lány 2010. szeptember 3-án vélhetően elutazott a kannibálhoz. A sároskőszegi (Kysak) vasútállomáson találkoztak. Innen a település melletti erdőbe mentek, ahol egy elhagyatott helyen a férfi először elkábította Luciát, majd megfojtotta, a biztonság kedvéért egy késsel szíven szúrta, majd a gyilkosság helyszínén elásta a holttestet.


View Sároskőszeg in a larger map

A keddi tűzharc során, amikor a rendőrök megpróbálták elfogni Čurkót gyilkosság előkészítése és kannibalizmus gyanúja miatt, a férfi életveszélyesen megsebesült, majd csütörtökön belehalt sérüléseibe.
A lövöldözés óta eltelt három nap folyamán kétszáz rendőr vizsgálta át kutyákkal a település erdejét.