Nem költözhetnek vissza a Nefelejcs utcába

2011.05.17. 13:23
Problémák sora merült fel az utóbbi hetekben, így továbbra sem költözhetnek be lakásaikba a VII. kerületi Nefelejcs utca lakói.

Áprilisban a VII. kerületi Nefelejcs utcában gázrobbanás történt, a lakóknak még mindig várniuk kell a hazaköltözésre. Különböző szakértői véleményekre van szükség, ugyanis az épület faszerkezetei károsodtak, gombásak, egyes falak, födémek, és több kémény állapota is kérdéses. Problémát jelent ugyanakkor az is, hogy a házban önkormányzati tulajdonú lakások is vannak, így a törvény szerint a VII. kerület nem végezhet felügyeleti tevékenységet, erre újat kell kijelölni.

A Budapesti Főváros Kormányhivatala erről szóló határozatáig az önkormányzat hozhat ugyan döntéseket, de ezeket később a kijelölt eljáró szerv felülvizsgálja majd - mondta a Független Hírügynökségnek Vető Marietta, az önkormányzat sajtóreferense.

Közben tartanak a munkálatok a VII. kerületi, Nefelejcs utcai házban, ahol április elején robbanás döntött romba több lakást. A kémények bizonytalan állapota miatt a gázt még nem kötötte vissza a szolgáltató, de a villanyt, a vizet és a csatornát már bekötötték. Mint ismert, a robbanás a régi, kétszintes bérház második emeleti lakásában történt, április elején. Akkor a társasház mind a 29 lakását ki kellett üríteni. A robbanásban hárman sérültek meg, közülük ketten súlyosan.