Bombának látszó tárgy egy kecskeméti parkban

2011.05.31. 08:03 Módosítva: 2011.05.31. 10:23

Nem találtak robbanóanyagot a tűzszerészek abban a bombának látszó dobozban, amelyre egy helybéli figyelt fel hajnalban Kecskeméten, a Kerkápoly utca végén található parkban – közölte a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a járókelő nem sokkal hajnali fél öt előtt tett bejelentést arról, hogy gyanús dobozt talált egy padhoz láncolva a belvárosban található zöldterületen. Miután a rendőrök megállapították, hogy a tárgy valóban bombára hasonlít, értesítették a tűzszerészeket, akiknek a kiérkezéséig a parkot lezárták.

Fotó: Ujvári Sándor
Fotó: Ujvári Sándor

A tűzszerészek szétszerelték a szerkezetet, de abban robbanóanyagot nem találtak; a lezárást megszüntették. Előzőleg öt ház lakóit arra kérték, hogy maradjanak bent és tartsák zárva az ablakokat, kitelepítésre nem volt szükség.

Nemrég hasonló eset történt egy kecskeméti általános iskola udvarán: egy bombának látszó, csőszerű szerkezetre bukkant az intézmény gondnoka. A gyanús tárgyat az épület kiürítése után a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették. A szakértői vélemények szerint a csőben nem volt robbanószer.