Előzetesben két simontornyai uzsorás

2011.06.06. 14:44
Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy simontornyai nőt és a fiát, ellenük uzsora-bűncselekmény gyanújával indult eljárás - közölte a rendőrség hétfőn.

A Tamási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő alosztálya múlt csütörtökön állította elő a két gyanúsítottat - mondta Badáczy Szabolcs, a tamási kapitányság sajtóreferense.

Az 57 éves nő és 34 éves fia a rendőrség adatai szerint hosszú idő óta 40-50, esetenként 100 százalékos kamatra adott kölcsön különböző összegeket a hozzájuk forduló helybelieknek.

A nyomozók tizenhat tanút hallgattak ki, közülük tizenketten tettek terhelő vallomást. A gyanúsítottak egy esetben alkalmaztak erőszakot; az egyik sértettet, akinek nyolcezer forintos tartozása a magas kamatok miatt egy év alatt egymillió forintra nőtt, megverték.

A sajtóreferens közlése szerint az is előfordult, hogy a nő és fia szociálpolitikai támogatással házat vásároltatott az adóssal, majd a tartozás fejében megszerezték az ingatlant. Az egyik sértett a nyomozóknak azt mondta: tartozásai miatt öngyilkosságot kísérelt meg.