Az irákliói pályának csapódott egy Malév-gép farka

2011.06.27. 10:15 Módosítva: 2011.06.27. 12:05

Komoly károsodást szenvedhetett a Malév egyik 737-ese szombaton a görögországi Iráklióban, a gép farokrésze a leszállás során a pályának csapódott, írja megbízható forrásokra hivatkozva az airportal.hu.

A MA906-os járaton 187 utas volt, a gép helyi idő szerint 15.47-kor landolt, a baleset ekkor történt. "A repülőgép személyzete ezt követően szerencsére a futópályán tudta tartani és időben le tudta fékezni a repülőgépet, majd a kijelölt állóhelyre gurultak. Az AVHerald és szemtanúk beszámolói szerint a repülőgép komoly károsodásokat szenvedett" – írja a légügyi szakportál.

A balesetet szenvedett 737-es (Fotó. Samu Ádám / airportal.hu)
A balesetet szenvedett 737-es (Fotó. Samu Ádám / airportal.hu)

Az időjárási körülmények megfelelően voltak, eső és erős szél sem zavarta a leszállást, bár a tenger közelsége miatt előfordulhatott hirtelen szélnyírás.

A visszafelé tartó járatot törölni kellett, 161 utast egy másik géppel hoztak haza. A sérült gép nincs repülőképes állapotban, a Malév szerelőket küldött a helyszínre.

Róna Márta, a Malév kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek nem erősítette meg, hogy a farokrész a pályának csapódott volna. Annyit mondott, hogy a vizsgálat befejezéséig nem tud további információt adni.