Tagad az arab pénzváltó megölésével vádolt férfi

2011.10.24. 12:42

A Vas Megyei Bíróságon elkezdődött hétfőn annak a 36 éves, büntetett előéletű mosonmagyaróvári férfinak a pere, akit több fegyveres rablás mellett azzal is vádolnak, hogy 2009 novemberében megölt egy arab pénzváltót Budapesten, a Baross utcában.

A vád szerint azért lőtte le a jordániai áldozatot, mert úgy tudta, hogy 50 millió forint van nála készpénzben. A vádiratban az áll, hogy a férfi  áldozata táskáját magához véve elmenekült a helyszínről, és csak később vette észre, hogy a táskában sokkal kevesebb pénz van, mint azt remélte. A jordániai férfi a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe. A rendőrök a ruhája átvizsgálásakor több mint 46 millió forintnyi készpénzt találtak nála.

A férfi a vádirat ismertetése után tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, de a rablásokat részben beismerte. Elfogultságot jelentett be a Vas Megyei Bíróság, a Vas Megyei Főügyészség ellen. Hosszasan fejtegette, hogy szerinte a büntetőeljárásban sérültek a tisztességes eljáráshoz fűződő jogai.

A büntetőügynek rajta kívül még három vádlottja van, de gyilkossággal egyedül őt vádolják. A férfi azonban azt állította, hogy a gyilkosságot az egyik társa - a negyedrendű vádlott - követte el. Az ő verziója szerint ő maga nem is volt ott a bűncselekmény helyszínén, csak a táskát vette át társától, a ruhája pedig a táskától lett véres akkor, amikor beszállt az autóba, amelyben a bűntársai várakoztak. A férfi csak a bíróság kérdéseire volt hajlandó válaszolni a tárgyaláson, de intenzíven védekezett, nyomozati iratokból idézett, indítványokat tett, védekezését alátámasztó tanúk meghallgatását kérte. Többször is hivatkozott a társára, akinek ő az állítása szerint a "csicskása" volt. Szerinte a férfi fenyegetéssel kényszerítette őt több bűncselekmény elkövetésére is, sőt egy ízben előzőleg vénásan drogot adott be neki.

A bíró a tárgyaláson többször is figyelmeztette a vádlottat az igazmondás kötelezettségére és a hamis vád következményeire. A férfi azt állította, hogy a rendőrségnek mondott, magára nézve terhelő vallomásait erős gyógyszerek befolyása alatt tette, sőt egy ízben a bűntársa nyomására tett vallomást, akivel fél napra egy zárkában helyezték el. A tárgyalás a további vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport