A baranyai rendőrök is felderítettek egy darabolós gyilkosságot

2011.12.16. 11:33 Módosítva: 2011.12.16. 13:49
Darabolós gyilkosság áldozatára bukkantak Cserdiben, a feltételezett tettest a rendőrök őrizetbe vették, közölte a Baranya megyei rendőr-főkapitányság.

A 45 éves áldozat 2010 augusztusában tűnt el. Közigazgatási hatósági eljárás indult, de az nem vezetett eredményre, ezért megszüntették.

Hónapokkal később olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, hogy a férfi bűncselekmény áldozatává válhatott, ezért újabb eljárás kezdődött.

Kedden hazugságvizsgálatnak vetettek alá egy 24 éves büntetett előéletű férfit, aki azt mondta: az eltűnt férfit a – zaklatás miatt jelenleg szabadságvesztését töltő – sógora tavaly nyáron szerelemféltésből agyonverte. A holttestét együtt dobták be az áldozat telkén található kútba.

A rendőrök a megjelölt helyen nem találták meg a holttestet, ezért újra kihallgatták a férfit, aki végül elárulta, hogy az áldozatot elégették, a maradványokat pedig az ő házához közeli, használaton kívüli kútba dobták. A rendőrök ott egy zacskóban leltek rá az eltűnt férfi maradványaira. A szakértői vizsgálatok folyamatban vannak, de az megállapítható, hogy az áldozat testét feldarabolták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön jelentette be, hogy elfogta azt a nőt, aki megölte, majd feldarabolta élettársát Budapest XVIII. kerületében.

Az ügyészség pénteken indítványozta az asszony előzetes letartóztatását. Szerintük ez azért indokolt, mert fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják indokoltnak végrehajtani –- olvasható a közleményben.