Vádat emeltek az idősekhez betörő békési férfiak ellen

2011.12.16. 15:22
A banda tagjai Békés több településén törtek be idős emberekhez éjszakánként, botokkal, vasrudakkal brutálisan bántalmazták, ököllel ütötték és rugdosták őket, hogy megmondják, hol tartják a pénzüket.

Vádat emelt négy férfi ellen a Békés Megyei Főügyészség több emberen, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt – tájékoztatott Futó Sándor sajtószóvivő pénteken.

A bűnbanda 2006 nyara és 2010 ősze között több rablást követett el Békés megye déli részén. Az elkövetők a megye különböző településein idős emberekhez törtek be éjszakánként, botokkal, vasrudakkal brutálisan bántalmazták, ököllel ütötték és rugdosták őket, hogy megmondják, hol tartják a pénzüket. A tettesek több esetben megbecstelenítették áldozataikat.

Összesen 13 embert fosztottak ki, volt olyan eset, amikor csak 300 forintot tudtak zsákmányolni. A bűncselekmények elkövetésekor az egyik férfi magával vitte fiatalkorú fiát, hogy az ajtóban őrködjön.

2007. december 30-án az egyik elkövető olyan súlyosan bántalmazott  egy 95 éves asszonyt Kevermesen, hogy a nő később belehalt a sérüléseibe. Ugyanez a férfi a vád szerint 2008. május 4-én, Dombegyházon egy 79 éves férfit ölt meg azért, hogy annak 20 ezer forintját megszerezze.

A főügyészség a négy férfi ellen nyereségvágyból, több ember ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás, szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, súlyos testi sértés és közokirattal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Bíróságon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport