16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Tasnádi előzetesből házi őrizetbe került

2011.12.23. 10:28

A Fővárosi Bíróság jogerős végzésében megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, és egyidejűleg elrendelte házi őrizetét. A vállalkozóval szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt folyik eljárás.

A Fővárosi Bíróság honlapján közöltek szerint a házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban egy hónapig tart.

Mint írták, a Budai Központi Kerületi Bíróság november végén hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását 2012. február 4-ig. A végzés ellen Tasnádi és védője fellebbezett. Azokat a Fővárosi Bíróság megalapozottnak találta, így az előzetes letartóztatás megszüntetéséről és a házi őrizet elrendeléséről döntött. A bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye.

Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A férfit a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 2006-ban hárommillió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért. Előtte júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Egyebek mellett emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a bíróság az ellene és társai ellen indított büntetőperben.

  • Tippek
  • Hírek