Karatézó kislány futamította meg a pedofilt

2012.01.05. 15:27

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön összeállítást közölt 2011-es munkájuk legjeiről. A legbátrabb sértett címét az a 10 éves kislány kapta, akit Budakalászon molesztálni akart egy férfi. A kislány egy éve már karatézni járt, így szakszerű, többek között érzékeny pontot érintő rúgásokkal futamította meg támadóját.

A rendőrök szerint legszerencsétlenebb elkövető ügye akár az év leggusztustalanabb esete címét is megkaphatta volna. 2011. augusztus 2-án a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén két férfi ablak-, illetve ajtóbefeszítés módszerével bejutott egy családi házba. Az alvó tulajdonos felébredt a szokatlan zajokra, és megzavarta őket, így menekülni próbáltak, át akartak mászni a szomszédba a kerítésen. Egyikük fennakadt a kerítésen, de végül le tudott mászni. Mikor később kihallgatták gyanúsítottként, elmesélte, hogy körülbelül két perccel a lemászás után erős fájdalmat kezdett érezni nemi szerve felől. Annak egy része ugyanis fennakadt a kerítésen, és azt a sértett meg is találta. A betörők egyébként végül mentőt hívtak, és azt mondták, kutyaharapás okozta a sérülést. Úgy buktak le, hogy az esetnek híre ment a városban, és meghallotta azt az ott lakó körzeti megbízott.

A legkülönösebb feljelentés a Gödöllői Rendőrkapitányságnak jutott. A feljelentő egy globális méretű összeesküvésre hívta fel a rendőrök figyelmét. Elmélete szerint az összeesküvésben egy világhírű rajzfilmstúdió által készített mozifilmeket szinkronizáló színészek is részt vesznek. Az összeesküvésről állítása szerint úgy szerzett tudomást, hogy a fogászati kezelése közben mikrocsipet helyeztek el a fogsorában, és azon keresztül hallja a titkos ügynökök rejtjelezett adásait.

Egy elátkozott kamionnal függ össze a legmorbidabbnak tartott eset. A 405-ös főúton, a Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén leparkolt egy román kamion, sofőrje gyalogosan akart átmenni az úttesten a szemközti büfébe. A férfit elütötték, és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kamionért cseresofőrt küldtek Romániából, de ő menetközben meghalt, így újabb sofőrt indítottak útnak a magára hagyott kamionért.