Nem sérült rendőr a kórházi tömegverekedésben

2012.02.09. 13:16

Nem sérültek meg rendőrök vagy kórházi dolgozók a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján múlt éjszaka kirobbant tömegverekedésben. A rendőrség az Index kérdésére éjjel küldött válaszában annyit közölt az esetről, hogy két, több tagból álló társaság között "szóváltás alakult ki, amely tettlegességig, verekedésig fajult".

Egy szemtanú plasztikusabb beszámolója szerint egy húszfős csoport "az orvosokkal balhézott", majd "térelválasztó oszlopokkal verték a rendőröket". A szemtanú szerint a rendőrök pajzzsal felszerelkezve vonultak a helyszínre, a kórházon belül dúlt a harc.

Kórházi dolgozók szerint a verekedés két család között, egy korábbi tartozás miatt robbant ki, nem pedig azért, mert az intenzív osztályon kezelt újszülötthöz nem engedték be a nagy számban megjelent rokonokat.

A rendőrség ugyanakkor az MTI-nek adott közleményében határozottan tagadta, hogy térelválsztó oszlopokkal verték volna a rendőröket, vagy hogy orvosok és nővérek is megsérültek. Tájékoztatásuk szerint egy ember szenvedett könnyű sérüléseket, őt és három másik garázdálkodót állítottak elő.

A kórház vezetése a rendőrségi eljárásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a történtekről.