Felmentették a szurkáló osztrák nyugdíjast

2012.02.16. 13:35

Büntethetőséget kizáró ok miatt jogerősen felmentette az emberölés kísérletének vádja alól a Győri Törvényszék azt az osztrák nyugdíjast, aki olyan súlyosan bántalmazta élettársát fertőhomoki víkendházukban, hogy a nő életveszélyesen megsérült.

Az elsőfokú ítélet kihirdetése után az ügyész, a vádlott és annak védője is jelezte, hogy elfogadják a döntést, amely ezzel jogerőre emelkedett

Köszler Ferenc bíró azt mondta: a vádlott "elég sok mindent megtett azért, hogy a sértett meghaljon"; kétszer hasba, ötször pedig mellkastájékon szúrta a nőt, majd amikor az a földre került, egy nyeles edénnyel verte a fejét. Az asszonyon ezért azonnal életmentő műtétet kellett végrehajtani.

A súlyosan cukorbeteg, a gyógyszereit nem szedő férfi azonban nem sokkal korábban beleivott egy üvegbe, amelyben víz helyett vodka volt, emiatt patológiás részegségbe esett.

Ennek bizonyítékaként említette, hogy a férfi a szomszédok megérkezése után egy konyhaszivaccsal kezdte feltörölni a kiömlött több liter vért, a véres kést akkurátusan elmosogatta, az őt bekísérő rendőröktől pedig nem élettársa hogylétéről érdeklődött, hanem azt kérte, segítsenek biztonságba helyezni a kutyáját.