Két hónapig élt a hó alatt

2012.02.19. 09:38

Egy svéd férfi két hónapot töltött étel nélkül, hó alá ragadva az autójában, de túlélte - írja a BBC. Az autót pénteken találták meg Észak-Svédország egy erdei útján, több mint egy kilométerre a legközelebbi főúttól. A rendőrség szerint a környéken a hőmérséklet nemrég mínusz harmcin fokra esett.

A férfi, aki a kiszabadításakor túl kimerült volt ahhoz, hogy pár szónál többet mondjon, közölte, hogy december 19-e óta vár arra, hogy valaki megtalálja. Az azóta eltelt időt hóból nyert víz ivásával élhette túl. A rendőrség szerint nincs ok, ami kétségbe vonná a történetet. A férfi jelenleg az Umea Egyetemi Kórházban lábadozik, és az orvosok szerint a körülményekhez képest jól van.

A 45 éves svédet hószánosok fedezték fel, akik először egy roncsnak nézték a kocsit, egészen addig, amíg le nem ástak az ablakig, amin keresztül mozgást láttak. A férfi a hátsó ülésen feküdt egy hálózsákban.

Orvosok szerint étel nélkül átlagosan négy hétig éli túl egy ember, az egyikük szerint a férfinak segíthetett, hogy a hidegben egyfajta hibernált állapotba került.