A rendőrpalotával szemben bujkált, letartóztatták

2012.02.25. 12:40
A Fővárosi Törvényszék szombaton elrendelte az előzetes letartóztatását annak a betöréssel gyanúsított férfinak, aki a rendőrpalotával, azaz a rendőrség központjával szemközti épületben bujkált

Pap Judit elmondta, a férfival, A. S.-sel szemben két-, míg társával. N. Gy.-vel szemben hatrendbeli betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást; utóbbi gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A sajtóügyeletes elmondta, a két férfi - a gyanú szerint - az elmúlt hónapokban több alkalommal tört be fővárosi lakásokba. N. Gy.-t éppen egy betörésnél, állampolgári bejelentés alapján érték tetten és fogták el a XVI. kerületi Szent Korona utca egyik családi házában, kedden.

Az előállított férfi gyanúsítotti kihallgatásán további betöréses lopások elkövetését is beismerte. Az egyik korábbi, általa elismert betörés elemzésénél azonban előkerült egy biztonságikamera-felvétel, amelyen nem ő, hanem egy másik férfi látható; így derült ki, hogy N. Gy. nem egyedül "dolgozott" - mondta a sajtóügyeletes.

Az adatgyűjtés során a nyomozók így jutottak el a társához, A. S.-hez, aki közvetlenül a Teve utcai rendőrpalotával szembeni épületben bujkált. A lakásba a rendőrök csak szakember segítségével tudtak bejutni, mert a férfi többszöri csengetésre, felszólításra sem nyitott ajtót.

A nyomozók a kamera felvételéről azonosítani tudták A. S.-t, így az előállítás után őrizetbe is vették. A nyomozás során kiderült az is, hogy A. S. ellen az Esztergomi és a Monori Városi Bíróság korábban elfogatóparancsot bocsátott ki közokirat-hamisítás, valamint betöréses lopás gyanúja miatt.

  • Tippek
  • Árfolyam