Zsófia
17 °C
21 °C

Családi tragédia Albertirsán: három halott

2005.11.03. 09:50
A Pest megyei Albertirsán egy idős férfi a rendőrség feltételezése szerint megölte feleségét és fiát, majd búcsúlevelet hátrahagyva felakasztotta magát.

Egy 67 éves férfi megölte 61 éves feleségét és 41 éves fiát, majd családi házukban felakasztotta magát - mondta Lukácsi Zsuzsanna, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-nek. A HavariaPress úgy tudja, hogy feleségét megfojtotta, míg fiát egy a fejére mért nagy erejű ütéssel ölte meg az idős férfi.

Az áldozatokat szerda este találták meg; a szomszédok tettek bejelentést a rendőrségen, miután több napja nem látták a családot. A rendőrök erőszakos behatolásra utaló nyomokat nem találtak a házon, így biztosra vehető, hogy családi tragédia történt - mondta a sajtóreferens, aki kifejtette: a rendőrorvos szerint a halálesetek 24 órán belül történhettek, az asszonyon és fián erőszakos bűncselekményre utaló jeleket találtak.

A férfi búcsúlevelében a beismerésen kívül nem adott semmiféle magyarázatot arra, hogy miért követte el a két gyilkosságot és végül az öngyilkosságot. A sajtóreferens az MTI kérdésére hozzáfűzte: "az elkövető halála bűncselekményt megszüntető okozatként szerepel a bűntető törtvénykönyvben". A történteket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, a rendőrök emberölés gyanúja miatt nyomoznak.