Auguszta
-4 °C
2 °C

Vodkával 'nyugtatták' halálra a síró gyereket

2005.11.30. 12:28
Vodkával próbálták nyugtatni szülei azt a 3 hónapos kislányt, aki belehalt a túladagolásba az Egyesült Államokban, írja a CNN. Szervezetében a vér alkoholszintje majdnem hatszorosa volt a megengedettnek.

Az amerikai hatóságok egy 3 hónapos kislány szülei után nyomoznak, akik tavaly valószínűleg halálos adagban adtak vodkát a gyereknek, hogy hagyja abba a sírást.

Makeisha Dantus halála még 2004-ben történt, azonban a szülőket egészen a múlt hónapig nem vonták felelősségre. A hatóságok jelenleg nem találják őket, a gyanú szerint valahol Floridában bujkálnak.

A szülőket, Mackenson Dantust és Mardala Derivalt emberöléssel vádolják. Kathrine Collins detektív a pár együttműködésének teljes hiányával magyarázta a vádemelés késlekedését. „Az utolsó dolog, amire számítani lehet egy 3 hónapos gyerek esetében, hogy alkoholmérgezés miatt meghal" - vélte Collins. Az édesapa 2004. február 14-én hívta mentőket, mert a kislány nem reagált semmire. Mekeisha a helyszínen meghalt, mondta el Collins.

A rendőrségi beszámoló szerint a szülők korábbi vallomásukban elmondták, hogy rendszeresen vízből, cukorból és vodkából álló keverékkel itatták lányukat, hogy jobban tudjon aludni. A történelemben számos népi hagyomány utal arra, hogy kis mennyiségű alkohol segíthet a gyerekek sírását csillapítani, Mekeisha azonban extrém mennyiséget kapott, mondták a hatóságok.

A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatták, hogy a kislány vérében 0,47 százalék volt az alkohol mennyisége. Ez a gyakorlatban annyit jelent, mintha egy felnőtt ember meginna 18 sört. A boncolásról készült rendőrségi beszámolóból kiderül, hogy a kislány közvetlenül halála előtt kapta az extrém mennyiségű alkoholt, amit a mája nem volt képes feldolgozni.