Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Szögbelövővel öltek az állatkerti gondozók

2007.07.19. 14:08
Éveken keresztül öldösték a gondozók az erfurti állatkert lakóit, és henteseknek adták el a húst. Az állatkert igazgatóját kirúgták.

A gondozók őshonos fajok példányait és háziállatokat, például szarvasokat, őzeket és disznókat mészároltak le. A kiszemelt állatkerti jószágokat szögbelövővel gyilkolták meg.

A kelet-németországi város polgármestere feljelentést tett, az állatkert igazgatóját azonnali hatállyal leváltották.

A Német Állatvédő Liga alapos és nyilvános vizsgálatot követel. "Attól tartunk, hogy ez csak a jéghegy csúcsa" - mondta Wolfgang Apel, a szervezet elnöke.

Apel orgazdasággal is vádolja az állatkert vezetését. Mint elmondta, bizonyítani tudják, hogy két majmot eladtak egy berlini magánszemélynek, akit aztán feljelentettek a szomszédok, mert madárkalitkában tartotta az állatokat.

A vevő ellen állatkínzás gyanújával eljárás indult, a majmok pedig menhelyre kerültek. Apel szerint az ügyletre vonatkozó papírokat a Zoo Erfurt állatorvosa írta alá.

A húskiárusításra véletlenül derült fény egy számvevőszéki vizsgálat során, ami az oroszlánfuttató bővítése körül felmerült gyanús pénzügyi manőverek miatt indult.

  • Vennék
  • Hírek