Piroska
-2 °C
5 °C

Csecsemőt késelt halálra egy japán ámokfutó

2005.02.04. 09:44
Késsel támadt áldozataira pénteken egy ámokfutó férfi a japán Anjo város egyik szupermarketjében. Szúrásaitól egy tizenegy hónapos csecsemő életét vesztette, egy hároméves kislány és egy felnőtt nő pedig megsebesült. A bűncselekmény indítékairól, egyelőre nem tudni semmit.

Konyhakéssel szúrta meg áldozatait egy ámokfutó pénteken délelőtt a japán Anjo város egyik szupermarketjében, írja a Japan Today. Az áruház gyermekruházati osztályán történt vérengzésben egy tizenegy hónapos fiúgyermek súlyos fejsérülései miatt már a helyszínen életét vesztette, egy kislány az arcán kapott vágott sebet, egy harminc év körüli nő és egy negyedik áruházlátogató is megsebesült.

A rendőrség később, egy kilométerre az ámokfutás helyszínétől elfogta és őrizetbe vette a tettest, aki beismerő vallomást tett a rendőrségen. A bűncselekmény indítékairól, illetve a tettes beszámíthatóságáról egyelőre nem közöltek információt, az NHK köztelevízió tudomása szerint az ámokfutó egy 34 éves munkanélküli férfi.

Az eset nem egyedülálló Japánban: 2001-ben egy elmebeteg férfi Oszaka egyik iskolájában nyolc tanulót szúrt halálra, és további tizenegy diákot, valamint két tanárt megsebesített. Az elkövetőt a helyi bíróság elítélte, tavaly szeptemberben pedig végrehajtották rajta a halálbüntetést. Az ügy mély traumát okozott a japán társadalomnak.