Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Volt iskolájában lövöldözött egy ámokfutó

2006.11.20. 12:27
Nyolc embert megsebesített, mielőtt a rendőrök véget vetettek őrjöngésének. De rosszabb is történhetett volna: robbanóanyagot találtak a testére erősítve.

Ámokfutást rendezett egy iskolában egy fegyveres hétfő délelőtt Észak-Rajna-Vesztfáliában. Az álarcos férfi egy pisztollyal és robbanóanyaggal felvértezve hatolt be az emsdetteni középiskolába és elkezdett az udvaron lövöldözni.

A rendőrség először megpróbálta megnyugtatni a fegyverest, végül azonban behatoltak az épületbe. A 18 éves férfi meghalt, de a rendőrség szóvívője szerint nem ők végeztek vele. Halálának körülményei még tisztázatlanok, mivel az orvos szakértő még nem vizsgálhatta meg a holttestet, a tűzszerészeknek először ugyanis hatástalanítaniuk kell a robbanóanyagokat, amelyek a testére vannak erősítve.

Az ámokfutásnak nyolc sérültje van, köztük több diák, valamint egy tanárnő és a pedellus. A sérülések többsége könnyűnek nevezhető, egyedül de a gondnokot érte haslövés.

Az N-Tv német hírcsatorna értesülése szerint a tettes tavaly végzett az iskolán, tettét pedig már napokkal ezelőtt kihirdette az interneten.