Jenő
-2 °C
6 °C

Zsarolással gyanúsítanak egy vezető adónyomozót

2002.05.10. 18:35
Az adónyomozó és társai hazudtak egy vállalkozónak, hogy adócsalás miatt eljárás folyik ellene, de ha fizet 600 ezer forintot, akkor megúszhatja. Az üzletember azonban csak látszólag ment bele az üzletbe, és közben értesítette az ügyészségi nyomozóhivatalt.
A Tolna Megyei Főügyészség Nyomozóhivatala eljárást folytat hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt az APEH Tolna Megyei Nyomozóhivatalának vezető-helyettese, valamint két társa ellen - tájékoztatta Ökrös Magdolna ügyész, a megyei főügyészség szóvivője az MTI-t pénteken.

APEH-vezető volt a főnök

Közlése szerint alapos a gyanú, hogy a vezető beosztású adónyomozó, egy volt adónyomozóval és egy civil férfivel a közelmúltban megállapodott: megzsarolnak egy szekszárdi vállalkozót.

Az üzletembernek azt hazudták: adócsalás miatt eljárás folyik ellene, de ha fizet 600 ezer forintot, akkor mentesül a hátrányos jogkövetkezmények alól.

A vállalkozó látszólag beleegyezett az üzletbe, de értesítette az ügyészségi nyomozóhivatalt és a hatósággal együttműködve csütörtökön délután egy áruház előtt átadta a pénzt az adónyomozónak.

Szigorú büntetést kaphatnak

A rendőrség az adónyomozót a helyszínen őrizetbe vette, majd két társát is előállította.

Az ügyészség indítványozta a zsarolók előzetes letartóztatását. Ökrös Magdolna elmondta: a vezető beosztású adónyomozó tettéért 2-8 évig, társai pedig 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?