Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Több helyen csak pénteken lesz áram

2009.01.29. 19:29
A szerdán megrongálódott nyugat-magyarországi vezetékeket még mindig nem tudták pótolni. Csütörtök délután még 72 településen akadozott az ellátás.

Lesznek települések, ahol csütörtökön még biztosan nem lesz áram. A nélkülözni kényszerülő települések listája még nem készült el, de az már biztos, hogy több helyen nem sikerül helyreállítani a szolgáltatást. Szerdán Nyugat-Magyarországon a hó és a szél sok villanyoszlopot és vezetéket megrongált a régióban, és 50 ezer háztartás maradt áram nélkül. Ezek száma csökken, de még mindig vannak nélkülözők.

A területen az E.on Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szolgátat áramot. A cég igazgatóságának elnöke szerint hat vagy nyolc községben csütörtökön még egyáltalán nem lesz áram. További településeknek pedig egyes részein kell nélkülözni az áramot.

Vas, Zala és Somogy megyékben délután négy órakor még 74 településen volt teljes vagy részleges áramszünet. Ezzel szemben az E.on szerint már csak 34 településen nincs mindenütt áram.

Az E.on azért nem képes gyorsabban helyreállítani a rendszert, mert rosszak a terepviszonyok. Felázott szántóföldeken kell például oszlopokat emelni, de még a lánctalpas járművek is sokszor megsüllyednek.