Géza
-11 °C
-4 °C

'Nagyon megbántam, hogy részt vettem az akcióban'

2005.12.01. 11:23
Magyarország legnagyobb rablásának elsőrendő vádlottja beismerte bűnösségét. 2003 májusában félmilliárd forintot raboltak egy OTP-fiók előtt álló pénzszállítóból.

Beismerte bűnösségét az aszódi, pénzszállító autó elleni fegyveres rablás elsőrendű vádlottja a Pest Megyei Bíróságon csütörtökön. "Nagyon megbántam, hogy részt vettem az akcióban" vallott az eddigi legnagyobb, csaknem félmilliárdos pénzszállító-rablásról korábban Kiss Károly.

A férfi csütörtökön a bíróságon nem tett vallomást, kérdésekre sem válaszolt, de bűnösségét elismerte, és korábbi, nyomozati vallomásait fenntartotta, így azokat ismertette a bíró.

Félmilliárdot raboltak

2003 május 12-én három sötét ruhás, álarcos fegyveres támadta meg az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autót, lövéseket adtak le géppisztolyból és 481 millió forintot zsákmányoltak. Személyi sérülés nem történt. Még abban a hónapban elfogták az első gyanúsítottat, majd később csaknem tucatnyit. Volt akit nemzetközi elfogatóparanccsal az Interpol hozott haza Németországból, volt aki néhány napja hamis útlevéllel akart Romániába szökni, de a határon feltartóztatták.

Az elsőrendű vádlott a támadók autóját vezette. A korábban többször büntetett, börtönt is megjárt férfi állítása szerint a fegyverekről nem tudott, azt hitte csak lopni mennek. Vallott arról is, hogy egyik társuk a bank biztonsági cégénél dolgozott, és így tudott arról, hogy az aszódi fiókhoz induló pénzszállító egyik ajtaja rossz, nem zárható, a rablás napján pedig két idősebb biztonsági őr lesz szolgálatban, akik várhatóan kevésbé tartják be a szabályokat.

Az elsőrendű vádlott nyomozati vallomása szerint a rablás után az ott használt BMW-t felgyújtották, majd a rabolt pénzt elosztották. Ő 60 millió forintot kapott a zsákmányból. Az aszódi pénzszállító-rablás büntetőpere várhatóan a jövő héten folytatódik.