Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Félmilliárdos rablás: elkapták az informátort?

2003.05.30. 12:49
Elfogta, majd őrizetbe vette a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysága a Group 4 Falck pénzszállító gépkocsija ellen elkövetett fegyveres rablás egyik gyanúsítottját. A rendőrök szerint a 27 éves V. János 27 a Group 4 Falck Kft. alkalmazottja, aki a rendelkezésre álló adatok szerint információkkal segítette az elkövetőket. A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a támadást végrehajtó további három főt.
Indítványozta a rendőrség az előzetes letartóztatását pénteken annak a férfinek, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy a pénzszállító cég alkalmazottjaként információval látta el az aszódi pénzszállító autó kirablóit. Lakásán 20 millió forintot találtak.

Még három embert keresnek

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek pénteken elmondta: a házkutatás során 20 millió forint készpénzt találtak, amely összeg a rablásból származik. A rendelkezésre álló adatok szerint a pénzszállító cég munkatársa információkkal segítette az elkövetőket, akik 481 millió forintot zsákmányoltak május 12-én.

A rablással kapcsolatban a múlt héten, pénteken már előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy budapesti férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy három társával kirabolta a pénzszállító autót az aszódi OTP-fiók előtt.

Az elfogott férfi és a még körözött három társa lakásán számos, a bűncselekmény elkövetését alátámasztó bizonyítékot foglaltak le a nyomozók. A körözött személyek fegyverrel rendelkeznek, ezért elfogásuk különösen veszélyes.

Közel félmilliárdot zsákmányoltak

Május 12-én az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autót ismeretlen tettesek sorozatlövő és marokfegyverekből leadott lövésekkel megtámadtak, majd a helyszínről 481 millió forint zsákmánnyal elmenekültek. Az autóból gyanútlanul kiszálló egyik kocsikísérőre pisztolyt fogtak, a két bent ülő kísérőt pedig, géppisztollyal a levegőbe adott lövésekkel, kiszállásra kényszerítették.

A rablók ezután magukhoz vettek egy, a raktérben lévő pénzes kazettát, s egy lopott, fehér BMW-vel Erdőkertes felé menekültek. Ezt a kocsit kiégve a rendőrök később megtalálták a település határában. A rablók valószínűleg átszálltak egy másik járműbe.

A rendőrség a bejelentést követően helikopterrel is kereste a rablókat.