Mátyás
-6 °C
1 °C

Gyilkos tüdőgyulladás Székesfehérváron?

2003.03.28. 00:19
Atípusos tüdőgyulladás gyanújával került be egy férfi a székesfehérvári Szent György Kórház fertőzőosztályára. A beteg miután kétnapos szingapúri útjáról magas lázzal és felső légúti tünetekkel hazatért, kezelésre jelentkezett. A világban eddig négyszáz megbetegedés és tizenhárom haláleset ismert.
Atípusos tüdőgyulladás gyanújával került be egy férfi a székesfehérvári Szent György Kórház fertőzőosztályára. A kórházban a szükséges óvintézkedéseket megtették, a beteget elkülönítetten kezelik, az ápolószemélyzetet megfelelő eszközökkel védik - értesült a Magyar Hírlap.

A férfi Szingapúrban volt két napig. Miután hazaérkezett magas lázzal és felső légúti tünetekkel jelentkezett kezelésre. Egyelőre gyanúról van szó, mivel a diagnózis felállításához időre van szükség. A gyógyítók munkáját nehezíti, hogy a kórokozót még nem azonosították egyértelműen.

Az International Herald Tribune a közelmúltban számolt be arról, hogy hongkongi kutatók állítólag azonosították a kórokozót, amely a paramixoviridae családba tartozik, ugyanúgy, mint a mumpszot, a kanyarót és más légúti megbetegedést okozó vírusok. Egyelőre nem ismert, hogy a család mely tagjával állunk szemben, ugyanakkor feltételezhető, hogy a kórokozó köhögéssel vagy tüsszentéssel kerül a levegőbe

A világban eddig négyszáz megbetegedés és tizenhárom haláleset ismert. Magyarországon a kór még nem jelentkezett, ám a múlt hét végén egy olasz állampolgárságú atípusos tüdőgyulladás-gyanús beteg Romániából állítólag Magyarországon keresztül utazott haza.