Ágnes
-5 °C
2 °C

Sminkkel álcázták az elrabolt kisbabát

2006.09.20. 11:36
A gyerekrabló sógornője vezette nyomra a rendőröket, a nőnek ugyanis sikerült azonosítani a pénteken elrabolt kisbaba ismertetőjelét, egy anyajegyet. A gyerekrabló azzal bukott le, hogy sminkkel próbálta elfedni a foltot. A 11 napos baba jól van.

Előkerült az a csecsemő, akit pénteken raboltak el az egyesült államokbeli Missouriban, jelentette az AP. A gyerekrabló késsel támadt az édesanyára, és elvágta a torkát. A 21 éves nő a szomszédaihoz fordult segítségért, életét sikerült megmenteni.

A hatóságokat egy Dorothy Torrez nevű fiatal hölgy vezette a helyes nyomra, aki sógornőjére, Shannon Beckre kezdett gyanakodni. Torreznek feltűnt, hogy a gyerek homlokán smink fed el egy anyajegyet, mely tökéletesen megfelelt a rendőrség által leírtnak, Beck azonban azt állította, hogy néhány nappal korábban ő szülte a babát.

Ezek után szembesítette ezzel sógornőjét, aki bevallotta tettét és átadta neki a gyermeket. Azóta a hatóságok őrizetbe vették Becket, a 11 napos babát pedig orvosi vizsgálat után visszaadták szüleinek. Az orvosok szerint a csecsemőt Beck, aki egyébként csak néhány mérföldre lakott áldozataitól, az elmúlt napokban megfelelően gondozta, nem volt sem kiszáradva, sem alultáplálva.

A hatóságok feltételezése szerint Beck maga is terhes volt, azonban elvetélt, így más gyerekével próbált vigasztalódni. Korábban az FBI nyomozói több mint 500 lakossági bejelentés alapján vizsgálódtak, helikoptereket is bevetettek a keresésre. Szakértőik már hamar megállapították, hogy az elrablónak feltehetőleg nem lehet saját gyereke.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!