Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sminkkel álcázták az elrabolt kisbabát

2006.09.20. 11:36
A gyerekrabló sógornője vezette nyomra a rendőröket, a nőnek ugyanis sikerült azonosítani a pénteken elrabolt kisbaba ismertetőjelét, egy anyajegyet. A gyerekrabló azzal bukott le, hogy sminkkel próbálta elfedni a foltot. A 11 napos baba jól van.

Előkerült az a csecsemő, akit pénteken raboltak el az egyesült államokbeli Missouriban, jelentette az AP. A gyerekrabló késsel támadt az édesanyára, és elvágta a torkát. A 21 éves nő a szomszédaihoz fordult segítségért, életét sikerült megmenteni.

A hatóságokat egy Dorothy Torrez nevű fiatal hölgy vezette a helyes nyomra, aki sógornőjére, Shannon Beckre kezdett gyanakodni. Torreznek feltűnt, hogy a gyerek homlokán smink fed el egy anyajegyet, mely tökéletesen megfelelt a rendőrség által leírtnak, Beck azonban azt állította, hogy néhány nappal korábban ő szülte a babát.

Ezek után szembesítette ezzel sógornőjét, aki bevallotta tettét és átadta neki a gyermeket. Azóta a hatóságok őrizetbe vették Becket, a 11 napos babát pedig orvosi vizsgálat után visszaadták szüleinek. Az orvosok szerint a csecsemőt Beck, aki egyébként csak néhány mérföldre lakott áldozataitól, az elmúlt napokban megfelelően gondozta, nem volt sem kiszáradva, sem alultáplálva.

A hatóságok feltételezése szerint Beck maga is terhes volt, azonban elvetélt, így más gyerekével próbált vigasztalódni. Korábban az FBI nyomozói több mint 500 lakossági bejelentés alapján vizsgálódtak, helikoptereket is bevetettek a keresésre. Szakértőik már hamar megállapították, hogy az elrablónak feltehetőleg nem lehet saját gyereke.