Egy év tíz hónapra ítélték Bácsi Sándort

2000.05.08. 14:51
Egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték Bácsi Sándort, az egykori újpesti gólkirály labdarúgót, aki azzal védekezett: csak saját fogyasztásra tartott kábítószert és már le is szokott róla.
Jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság Bácsi Sándor egykori válogatott futballistát és egyik vádlott-társát kábítószerrel visszaélés miatt csütörtökön. Bár másodfokon 5 hónappal súlyosították Bácsi Sándor tavaly februárban első fokon kiszabott szabadságvesztését, a focistának várhatóan nem kell börtönbe vonulnia, mert korábban, az eljárás során, már egy év hat hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Bácsi Sándor korábban azzal védekezett, hogy csak saját fogyasztásra tartott kábítószert és már le is szokott róla. Az eljárás adatai szerint az évekkel ezelőtt kábítószerfüggő elsőrendű vádlottól egy, a hatóságokkal együttműködő személy vásárolt heroint; az ezután nyomban megtartott házkutatás során előkerültek a vételárként átadott, a rendőrség által előzetesen megjelölt bankjegyek, továbbá 0,92 gramm heroin.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védők enyhítésért fellebbeztek, így került a per a másodfokú bíróság elé.