Judit
3 °C
7 °C

Egy túszával végzett az iskolai ámokfutó

2006.09.28. 07:57
Harminc perccel a maga által szabott ultimátum lejárta előtt megszakította a tárgyalásokat a rendőrökkel a coloradói Bailey iskolájában túszokat szedő ismeretlen férfi. A rendőrség megrohamozta az iskolát, a túszejtő lelőtte egyik túszát, majd magával is végzett.


Emily Keyes aki belehalt
Véres véget ért a colorádói iskolai túszdráma az Egyesült Államokban. A BBC.nek nyilatkozó helyi seriff szerint, miután a rendőrség lerohanta a bailey-i iskolát, a középkorú túszejtő végzett egyik túszával, majd magával is. Más források egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy a túszejtő valóban öngyilkos lett, nem pedig a rendőrök lőtték le.

A fegyveres, aki az iskola felrobbantásával is fenyegetőzött, eredetileg hat lányt ejtett túszul, de négyet végül szabadon engedett. Egy túsz megmenekült, de súlyos sérüléseket szenvedett, helikopterrel szállították kórházba, írja a BBC.

A rendőrök azután döntöttek a második emeleti osztályterem lerohanásáról, hogy a túszejtő megszakította a tárgyalásokat. A túszszedő harminc perccel a saját maga szabta határidő előtt szakította meg a tárgyalásokat.

A rendőrök kommandósroham mellett döntöttek, de amikor beléptek a helyiségbe, a seriff állítása szerint a túszejtő lelőtte egyik túszát, majd magával is vézett. A rendőrök nem tudták azonosítani a túszszedőt, akinek a szándékai sem ismertek.


Egy férfi öleli magához 15 éves lányát

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?