Friderika
13 °C
29 °C

Egy túszával végzett az iskolai ámokfutó

2006.09.28. 07:57
Harminc perccel a maga által szabott ultimátum lejárta előtt megszakította a tárgyalásokat a rendőrökkel a coloradói Bailey iskolájában túszokat szedő ismeretlen férfi. A rendőrség megrohamozta az iskolát, a túszejtő lelőtte egyik túszát, majd magával is végzett.


Emily Keyes aki belehalt
Véres véget ért a colorádói iskolai túszdráma az Egyesült Államokban. A BBC.nek nyilatkozó helyi seriff szerint, miután a rendőrség lerohanta a bailey-i iskolát, a középkorú túszejtő végzett egyik túszával, majd magával is. Más források egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy a túszejtő valóban öngyilkos lett, nem pedig a rendőrök lőtték le.

A fegyveres, aki az iskola felrobbantásával is fenyegetőzött, eredetileg hat lányt ejtett túszul, de négyet végül szabadon engedett. Egy túsz megmenekült, de súlyos sérüléseket szenvedett, helikopterrel szállították kórházba, írja a BBC.

A rendőrök azután döntöttek a második emeleti osztályterem lerohanásáról, hogy a túszejtő megszakította a tárgyalásokat. A túszszedő harminc perccel a saját maga szabta határidő előtt szakította meg a tárgyalásokat.

A rendőrök kommandósroham mellett döntöttek, de amikor beléptek a helyiségbe, a seriff állítása szerint a túszejtő lelőtte egyik túszát, majd magával is vézett. A rendőrök nem tudták azonosítani a túszszedőt, akinek a szándékai sem ismertek.


Egy férfi öleli magához 15 éves lányát