Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Újabb vonatbaleset Hollandiában

2006.11.21. 19:09
Egy tehervonat figyelmen kívül hagyta a piros jelzést, és belerohant egy személyszállító vonatba.

Harmincegy utas sérült meg egy személyvonat és egy tehervonat összeütközésekor kedden a hollandiai Arnhem pályaudvarán, közölte a sínhálózatot üzemeltető ProRail társaság. Tizenegy embert a német határhoz közeli város kórházába szállítottak, a többi sérültet a helyszínen elsősegélyben részesítették.

A tehervonat, amely megállás nélkül haladt át a pályaudvaron Németország irányába, az állomást elhagyva egyelőre tisztázatlan okból beleszaladt egy helyiérdekű vonatba, amely kisiklott és súlyosan megrongálódott. Az érintett vágányszakaszon órákra leállt a forgalom.


Szemtanúkat idéző beszámolók szerint a tehervonat a piros jelzésen átrobogott. A ProRail tájékoztatása szerint ott nincs automata fékberendezés, mivel a pályaudvar területén csak kis sebességgel haladhatnak a szerelvények. Legutóbb hétfőn ütközött össze egy utasokat nem szállító személyvonat egy tehervonattal Rotterdamban. A baleset nyomán jelentős anyagi károk keletkeztek, a Rotterdam környéki vasúti közlekedést még kedden is akadályozta a műszaki mentés. A keddi vonatbaleset az ANP hírügynökség jelentése szerint öt éven belül már a 12. személyi sérülésekkel járó vasúti szerencsétlenség Hollandiában.