Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Huszonegy halott a hétvégén az utakon

2006.09.24. 23:39
Az ORFK szóvivője szerint a hétvégén azért nem volt fokozott ellenőrzés az utakon, mert erőiket lekötötték a demonstrációk. A balesetek eredménye: huszonegy halott.

Az ország közútjain 18 balesetben összesen 21-en vesztették életüket a hétvégén, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája vasárnap este. A balesetek során hét gyalogos, hét autós, négy motoros és három kerékpáros vesztette életét.

Az ORFK szóvivője elmondta: ezen a hétvégén nem volt fokozott közúti ellenőrzés, mert a rendőrség erőit lekötötték a sokfelé zajló demonstrációk. Az ORFK korábbi közleménye szerint a rendőrség a közlekedésbiztonság javítása, a forgalom segítése, a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedés szabályait durván megszegők hatékony kiszűrése érdekében fokozott ellenőrzéseket hajt végre a hétvégeken, június 21. óta.

A legutóbbi baleset az ORFK honlapján megjelent hír szerint vasárnap délután a 403-as úton történt, ahol két motorkerékpáros ütközött. Az egyik fiatalember a helyszínen életét vesztette, a másik a kórházba szállítást követően halt bele sérüléseibe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!