Auguszta
-3 °C
2 °C

Súlyos tömegkarambol az M1-esen

2004.11.19. 10:41
Kapcsolódó cikkek (1)
Súlyos baleset történt pénteken reggel az M1-es autópálya Lébényhez közeli Szakaszán. Négyen meghaltak, többen életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A sebesültek között gyermekek is vannak.
Fél hétkor, a lébényi csomópontnál egy kukoricát szállító nyergesvontató hajtott fel az autópályára, tudtuk meg az autópályarendőrségtől. A mögötte nagy sebességgel haladó Dacia típusú román személygépkocsi - eddig ismeretlen okból - nekirohant a kanyarodó tehergépkocsi oldalának.

Négy halott

Az ütközéstől az autó besodródott az autópálya Győrből Mosónmagyaróvár felé vezető belső sávjába, ahol egy ukrán kisbusz közeledett. A kisbusz vezetője nem számíthatott a hirtelen elékerülő autóra és fékezés nélkül belerohant a Daciába. A karamboltól mindkét jármű az árokba röpült.

A Daciában nyolcan utaztak, öt felnőtt és három gyerek, mindannyian román állampolgárságúak - mondta el az Indexnek az autópálya-rendőrség sajtósa. A balesetben a Dacia négy utasa, két férfi és két nő életét veszítette.

Hét sérült

Emellett egy felnőtt és egy gyermek életveszélyes, egy felnőtt és két gyermek súlyos, valamint két felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett, tudta meg az Index az Országos Mentőszolgálat sajtóosztályától. A mentők öt kocsival szállították a román és ukrán állampolgárságú sérülteket a győri baleseti sebészetre.

A helyszínelés jelenleg is tart, a baleset okát a Rendészeti Biztonsági Szolgálat Autópálya-rendőrsége szakértők bevonásával vizsgálja. Az autópálya belső sávjában a forgalom a helyszínelés idején is halad, mondta el az Indexnek Gálik Viktória az autópálya-rendőrség szóvivője.