Gerzson
-3 °C
2 °C

Baltával verte szét a torkát

2006.10.26. 17:28
Vádemelést javasolt a rendőrség annak a 32 éves férfinak az ügyében, aki még augusztus végén mellkason rúgott, majd egy baltával agyonütötte 47 éves társát, aki belehalt sérüléseibe.

Szigeti József alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának helyettes vezetője elmondta, hogy az ügy még augusztus 24-én kezdődött, amikor bejelentették egy 47 éves budapesti férfi eltűnését. A férfi holttestét hat nappal később, egy III. kerületi, üzemen kívüli étterem mélyfagyasztójában találták meg.

A rendőrségi nyomozás megállapította: az üzemen kívüli étteremben még volt felhalmozva szeszesital, és vissza-viszajárt egy kisebb társaság, hogy ezt megdézsmálja, illetve elszállítsa és értékesítse. A nyomozók gyanúja egy szintén III. kerületi, a Kunigunda utcában található lakás négy lakójára terelődött. Egyikőjük, M. Gábor a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Mint vallomásából kiderült, a gyilkosság augusztus 18-án történt, amikor - az akkor még ötfős - társaságuk ismét ellátogatott az étterembe, italoztak és összegyűjtötték az elszállítandó szeszesitalt. Az egymást munkásszállókról ismerő, italozó társaságban ott volt a 47 éves férfi, és a 32 éves későbbi gyanúsított is.

A későbbi sértett egyre hangosabban kiabált, a többiek pedig rászóltak, hogy hagyja abba, mert lebuktatja őket. A gyanúsított is rászólt a férfira, majd kétszer mellbe rúgta. Az idősebb férfi hanyatt esett, ekkor a fiatalabb férfi egy keze ügyébe kerülő balta fokával többször rásújtott a sértett torkára. A férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsította meg a férfit, akire akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. A gyilkosságnál jelen lévők közül kettőt segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítottak meg a rendőrök, a harmadikat pedig emberölésben történt bűnpártolással, mert ő segített a halottat elrejteni a nem működő mélyfagyasztóban.

Az ügy iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály II. Erőszakos Személy és Vagyon Elleni Bűncselekmények Osztálya M. Gábor és társai ellen vádemelési javaslattal a Fővárosi Ügyészségnek elküldte.