Vilhelmina
10 °C
21 °C

Hat emberrel végeztek a bankrablók Móron

2002.05.09. 14:16
Hatan meghaltak, ketten életveszélyesen megsérültek, egy ember pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor a fejér megyei Móron, az Erste Bank helyi fiókjában két fegyveres rabló ismeretlen körülmények között tüzet nyitott. A támadók az MTI hírei szerint 2,2 millió forintot zsákmányoltak, majd elmenekültek, az utakat lezárták. Tízmillió forint jár a nyomravezetőnek.
Már az ország összes rendőre keresi azt a két fiatalembert akik vérfürdőt rendeztek a móri bankfiókban. A rendőrök valóságos hajtóvadászatot indítottak: a földön kutyákkal, a levegőben helikopterrel keresik a támadókat. A Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság nyomozóinak az ORKF Központi Bűnüldözési Igazgatóságának egy alakulata is besegít a szálak felderítésébe. Ez volt egyébként minden idők legvéresebb bankrablása vagy legalábbis kísérlete Magyarországon.

Horváth Szilárd
Az országos rendőr-főkapitány 10 millió forintot ajánlott fel annak akik, segít a támadók kézrekerítésében. A rendőrségi helyszínelés még tart, egyelőre azt az információt sem erősítették meg hivatalosan, hogy a két férfi rablási szándékkal támadta meg a bankfiókot. Az MTI hírei szerint a támadók 2,2 millió forintnyi zsákmánnyal távoztak a bankból. Garamvölgyi László az információt nem erősítette meg.

A rendőrség néhány órával a támadás után körözést adott ki két - már korábban is körözött - veszélyes bűnöző ellen, akik alaposan gyanúsíthatók a móri gyilkosságokkal. Egyikük Horváth Szilárd, 28 éves nagykanizsai lakos, akit egyébként köröznek, mert nem vonult be a börtönbe, miután garázdaság miatt elítélték. A másik feltételezett elkövető Farkas Róbert 24 éves budapesti lakos, aki ellen emberölés kísérletének alapos gyanúja miatt köröznek. A két férfi különösen veszélyes bűnöző, többször raboltak már együtt, és biztosan föl vannak fegyverezve.

Farkas Róbert
A Mór környéki utakat lezárták, és az M7-es autópályát is ellenőrzik, Érd magasságában "beállt" az autópálya, már most 10 km-es kocsisor alakult ki - tájékoztatott az Útinform ügyeletese. Az autósoknak azonban minden, a fővárosba bevezető úton számítaniuk kell fokozott közúti ellenőrzése.

Az Index információi szerint az áldozatok mindannyian a bank alkalmazottai - egyikük a biztonsági őr - volt.

Dr. Tanárki Gábor, Mór jegyzője az Indexnek elmondta: úgy tudják, hogy a két elkövető berontott az Erste Bank helyi fiókjába, ahol azonnal lövöldözni kezdett. A jegyző nem tudta megmondani, vajon elvittek-e valamit a bankfiókból.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: 12 óra 36 perckor érkezett bejelentés a lövöldözésről. A mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a sérülteket minden bizonnyal a székesfehérvári kórházba szállítják. Az Index információja szerint az egyik súlyos sérült egy kisgyermek. A székesfehérvári kórházban még semmilyen információval nem tudtak szolgálni a sebesültek állapotáról.