Bankrablás a Róna utcában

2000.07.14. 15:33
A rendőrség azonnal megkezdte a nyomozást a zuglói bankrablás ügyében, amely pénteken, egy és két óra körül történt a Róna utcában, Budapesten. A tettes több mint tíz millió forinttal távozott az ABN AMRO Bank fiókjából.

Pénteken, kora délután egy harminc év körüli, 170-180 centi magas fiatalember lépett be az ABN AMRO Bank XIV. kerületi, Róna utca 147. alatti fiókjába, és fegyverrel a kezében felszólította a pénztárosokat, hogy adják át a kasszában lévő pénzt.

A sötét napszemüveget és vászonsapkát viselő férfi az első értesülések szerint több millió forintot vitt magával. A kárfelmérés egyelőre még tart, így a rendőség nem tudta megmondani, hogy pontosan mekkora összeget vitt magával a rabló, aki még álarcot sem vett fel használt az akció során.

A rendőrök a riasztás után három percen belül a helyszínre érkeztek, és azonnal megkezdték a nyomozást.

A bank alkalmazottai és ügyfelei közül senki sem sérült meg a rablás során, lövés nem dördült el - tudtuk meg a BRFK illetékesétől.

ABN Amro: vizsgálják, hogy történt-e mulasztás

Tizenhárom és fél millió forintot vitt magával az az ismeretlen férfi, aki pénteken a déli órákban kirabolta ABN Amro Bank egyik fiókját a főváros XIV. kerületében, a Róna utcában - tudta meg a pénzintézet sajtófelelősétől az MTI. A bank fennállása óta most először fordult elő rablás valamely fiókjukban.

A pénzintézet az ügy kapcsán megvizsgálja, munkatársai részéről történt-e valamilyen mulasztás.