Backstreet Boys általi halál

2000.03.23. 14:19
A torontói egyetem campusának rendfenntartói a Backstreet Boys zenéjével vették fel a harcot a rektori irodát elfoglaló egyetemisták ellen.

"Valószínűleg ez az első eset, hogy a Backstreet Boys zenéjét használják alvás-megvonásos kínzásra."
Az egyetemisták egy csoportja azért barikádozta el magát az épp vakációzó rektor irodájában, hogy kikényszerítsék a harmadik világbeli gyermekmunkával készülő ruházatok betiltását az egyetem területén. Az iroda telefonjait kikapcsolták, az élelmiszert ablakon keresztül kosárliften kapják. A demonstrálás azonban kemény dolog. A campus rendfenntartói a Backstreet Boys zenéjével próbálják kifüstölni a tanuló ifjúságot. A nyálzene éjjel nappal szól a rektoriban.

"Valószínűleg ez az első eset, hogy a Backstreet Boys zenéjét használják alvás-megvonásos kínzásra." - mondta Sonia Singh, az utolsó értelmesen beszélni képes demonstrálók egyike.

Az egyetemi vezetés a harmadik világból származó ruházattal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az intézményben hatályos szabályrendszer módosítására csak azután van lehetőség, hogy a demonstrációt befejezik.

Wayne Newton két ujjal fogja a mikrofont
Az egyetemisták kezdetben húsz fős csoportja egyébként rövid időn belül nyolc főre apadt.

A nyálas zene általi megkínoztatás egyébként nem újszerű találmány, sőt már a hivatalos igazságszolgáltatás is felfedezte, hogy a szar zene képes intenzív mentális fájdalmat okozni. Egy detroiti bíróságon a közrend megsértéséért (rendkívül hangos rapzene) beidézett Justin A. Rushfordot két órányi Wayne Newtonra ítélték.

Egy nap talán itthon is felismerik az akusztikus büntetés pedagógiai értékét, de nem akarok tippeket adni. Az ember kikerülhetetlenül megkapja a magáét napról napra, akkor is, ha nem érdemli.