Beomlott egy épülő alagút Bátaszéknél

2008.07.24. 13:06
Beomlott az esőzések miatt az épülő M6-os autópálya egy alagútja Bátaszék térségében. Személyi sérülés nem történt. A kár felmérése még folyamatban van.

A sok eső következtében meglazulhatott a talaj, és ez okozhatta az alagút egy részének beomlását. Személyi sérülés nem történt. A mentőket nem kellett értesíteni.

Az alagút déli portáljától számítva 520-570 méterre, mind a keleti, mind a nyugati járat, mintegy 100-100 méter hosszan omlott be. A járatok fölött mintegy 100 méter hosszú, 40 méter széles és 10-15 méter mély kráter keletkezett.

Képek a beomlásról

A vállalkozó az alagútépítési munkákat azonnal leállította, lezárta a munkaterületet, és értesítette a hatóságokat, akik vizsgálatot indítottak el az üggyel kapcsolatban. Az omlás helyszíne felett egy kajszibarack ültetvény volt, aminek tulajdonosát a vállalkozó szintén értesítette.

Jelenleg az alagútba senki nem mehet be, a további repedéseket, mozgásokat a szakemberek a felszínen figyelik, az időjárás javulását követően, a vizsgálatok eredményének ismeretében kezdik meg újra a munkálatokat.

A bányakapitányság szakemberei megkezdték a vizsgálatot, ezt követi a közlekedési hatóság és a tervezők helyszíni vizsgálata, csak ezután kerülhet sor a technológiai javítás költségeinek meghatározására.

A károk felmérése jelenleg is tart.