Botond, Mózes
EUR 386,93 Ft
USD 371,97 Ft
14 °C
29 °C

Készenléti rendőr bérelte fel a gyilkost?

2003.02.25. 14:11
Bérgyilkosságban való részvétellel gyanúsítják a Készenléti Rendőrség egyik rendőrét. 2002. március 25-én éjjel két álarcos férfi rontott be a későbbi áldozat kékcsei lakásába, ahol egyetlen lövéssel kivégezték a 26 éves családfőt, felesége és 6 éves gyermeke szeme előtt. A gyilkosok távozásuk előtt megkötözték az áldozat feleségét és gyerekét, és átkutatták a lakást.
Bérgyilkosságban való részvétellel gyanúsítják a Készenléti Rendőrség egyik rendőrét - tudta meg a HavariaPress. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség gyanúja szerint K. László készenléti rendőr szerzett bérgyilkost tavaly tavasszal egy kékcsei férfi kivégzésére. 2002. március 25-én éjjel két álarcos férfi rontott be a későbbi áldozat kékcsei lakásába, ahol egyetlen lövéssel kivégezték a 26 éves családfőt, felesége és 6 éves gyermeke szeme előtt. A gyilkosok távozásuk előtt megkötözték az áldozat feleségét és gyerekét, és átkutatták a lakást.

A rendőrség már a nyomozás kezdetén feltételezte, hogy leszámolás, vagy bérgyilkosság történt. Erre utalt az is, hogy az áldozat többszörösen büntetett előéletű volt, és rettegésben tartotta a környezetét. A rendőrök ez alapján találtak rá egy kékcsei házaspárra, akik üzleti okokból régóta haragosai voltak az áldozatnak, és többször felfogadtak már verőembereket ellene. A nyomozás adatai szerint a házaspár végül a készenléti rendőrként szolgáló, szabolcsveresmarti K. Lászlót kérte meg, hogy szerezzen bérgyilkost a haragosuk kivégzésére. K. László egy szabolcsveresmarti és egy szolnoki férfit vett rá a gyilkosság végrehajtására, 900.000 forintért.

A rendőrség felbujtóként gyanúsítja a volt rendőrt és a kékcsei házaspárt. A másik két férfi egyikét nyereségvágyból elkövetett, előre kitervelt emberöléssel, társát bűnsegédként gyanúsítják. A gyilkosság ügyében kedden zárult le a nyomozás, az ügynek mind az öt gyanúsítottját előzetes letartóztatásba helyezték.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Bankszámla