Piroska
-2 °C
5 °C

Bocsánatot kért áldozataitól a berlini ámokfutó

2006.05.31. 08:15
Bocsánatot kért áldozataitól az a 16 éves tanuló, aki egy tömegrendezvényen összeszurkált 36 embert. Állítólag nagyon részeg volt, más magyarázat továbbra sincs tettére.

Bocsánatot kért áldozataitól az a 16 éves német tanuló, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt pénteken, az új berlini főpályaudvar felavatása után ámokfutást rendezett a kormányzati negyedben és késsel több mint harminc embert megsebesített.

A bocsánatkérő szavakat az ámokfutó védőügyvédje tolmácsolta a Berlin körzetében sugárzó RBB rádió műsorában. "Védencem nevében bocsánatot kérek minden áldozattól és családtagjaiktól" - mondta az ügyvéd, aki szerint kliense nagyon sajnálja a terhére rótt cselekményeket.

Az ámokfutó az avatási ünnepségről hazafelé tartó tömegben válogatás nélkül szurkált, 36 embert sebzett meg, de sokan nem éreztek egy csípésnél többet. Az első áldozatok egyike szombaton bejelentette, hogy AIDS-es, s a testébe behatoló késre tapadt vér megfertőzhetett másokat. A rendőrség felkérte az ambuláns kezelés után távozó, illetve az ambuláns kezelésre, elsősegélyre igényt nem tartó sebesülteket és a sebesülteket ellátó személyeket: jelentkezzenek orvosi kivizsgálásra. Hétfőig hetvenöten jelentkeztek, s az orvosok 37 fő esetében láttak indokoltnak megelőző kezelést, vírusgátló orvosság szedését.

A bulvársajtóban Mike P.-ként emlegetett tanuló erősen ittas állapotban követte el tettét, egyesek szerint annyira részeg volt, hogy nem zárható ki az emlékezetkihagyás esete. Tettének indítékaira egyelőre nem derült fény.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft