Ágnes
-1 °C
2 °C

Több mint hússzor ment férjhez, törvénytelenül

2003.11.15. 09:07
A bíróságokat kijátszva több mint hússzor törvénytelenül ment férjhez egy amerikai asszony, hogy a kiválasztott férfit amerikai papírokhoz, önmagát pedig pénzhez juttassa.
A most 40 éves Dezerrie Cortes pere pénteken kezdődött egy manhattani bíróságon, pedig az első illegális házasságát a vád szerint már 1984-ben megkötötte.

Tavalyig összesen 27 házasságkötési kérelmet nyújtott be különböző bíróságokhoz, és főként olyan férfi volt a jövendőbeli, akinek addig nem adták meg az amerikai állampolgárságot. Mások mellett egy dominikai, egy perui, egy pakisztáni, egy indiai és egy ecuadori férje volt. Trükkjének kuklcseleme az volt, hogy a New York-i polgármesteri hivatalnak más-más kerületi irodájában tartotta esküvőit.

A multigámista asszony a bíróság előtt bevallotta, hogy már több mint húsz házasságot kötött. Azt is elismerte, hogy 2000 januárjában, egy új házasságkötési engedély megszerzésének érdekében nem mondott igazat, amikor sokszoros feleségként azt állította, hogy korábban nem volt házas.

A hölgynek a januárban várható ítélethirdetéskor hat hónapnyi börtönbüntetésre kell számítania - jelentette az AFP hírügynökség.