Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

19 órát töltött Csendes-óceánban

2007.10.22. 10:30
Egy amerikai nő kenuját felborította a szél a Csendes-óceánon, így megpróbált partra úszni, de nem sikerült neki. Összesen 19 órát töltött a vízben. Mire kimentették, kiszáradt és a nevét sem tudta felidézni.

Tizenkilenc órán át úszott a Csendes-óceán vizében egy 49 éves amerikai asszony, mielőtt kimentették volna. Lillian Ruth Simpson kenuját erős szél borította fel Hawaii szigetétől másfél kilométerre. Nem tudta helyrebillenteni a járművet, és kulacsával a kezében úszva próbálta meg elérni a partot, sikertelenül.

"Időnként arra gondoltam, hogy meg fogok halni, meg fogok halni..., majd azt mondtam magamnak, nem van három gyermekem, és nem fogsz elvinni sehova" - idézte fel az asszony a Maui News lapnak.

Egy hosszú éjszakát töltött a vízben, bikinijének felső részét tekerte a fejére, nehogy kihűljön naplemente után. Néha elaludt, és véletlenül tengervizet ivott, olykor felfeküdt a víz felszínére. Néha azt hajtogatta magában, hogy legalább a tengervíz meleg.

Amikor a mentőalakulatok pénteken megtalálták őt, már nem emlékezett a saját nevére sem. Szervezete kiszáradt, a napsütéstől megégett a bőre. A Csendes-óceán vize aznap 26,6 fokos volt a térségben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!