Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Töröltetni akarják a Blikket

2003.05.15. 08:02
Töröljék a Blikket a nyilvántartásból - ezzel a kéréssel fordult Bartha László, volt szegedi polgármester jogi képviselője a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához, miután a bíróság másodfokon is kimondta: a lap valótlanságot állított a fideszes politikusról, és megsértette személyiségi jogait - értesült a Hír TV. A Blikk főszerkesztője ígéretet tett arra, hogy lapja napokon belül közli a helyreigazítást.
Bartha László, az előző választási ciklus szegedi polgármestere a Blikk című napilap nyilvántartásból való törlését kezdeményezte, mivel a lap a jogerős bírósági végzés ellenére sem közölt helyreigazítást - értesült a Hír TV.

Bartha László azt követően indított pert a bulvárlap ellen, hogy az közölte: Bartha László volt szegedi polgármester bűncselekmény elkövetésével vett fel nyelvvizsgapótlékot. A fideszes politikus másodfokon is nyert, a bíróság kimondta: a Blikk valótlanságot állított, és megsértette a politikus személyiségi jogait.

Bartha jogi képviselője a Hír TV-nek elmondta: a jogszabály egyértelműen fogalmaz ugyan, mégsem bíznak a gyors eredményben. A Nemzeti és Kulturális Örökség Minisztériuma a nyilvántartásból való törlésre vonatkozó beadványt az ügyvéd szerint megkapta. Amennyiben a Blikket valóban törölnék a nyilvántartásból, akkor nem lehetne terjeszteni a lapot.

Pallagi Ferenc, a Blikk főszerkesztője az Indexnek elmondta: valóban jogerős bírósági végzésről van szó, a helyreigazítást a lap napokon belül közli.