Auguszta
-7 °C
0 °C

Visszacsempészték az ellopott kutyafejű boát

2004.09.09. 15:35
A Fővárosi Állat- és Növénykert kedden tett feljelentést a rendőrségen, mert ismertelen tettes ellopta az egyik különleges és ritka hüllőt. Az állat csütörtök délutánra megkerült, a tettes egy zsákban csempészte vissza az állatkertbe.
Visszacsempészte tolvaja azt a ritka és védett kígyót, amely még a hét elején tűnt el a Fővárosi Állat- és Növénykertből. Az állatra csütörtökön délután, fél kettő körül egy gyanús csomagban bukkantak rá a Kenguruház melletti női mosdóban. A textilzsák kibontása után kiderült, hogy abban az a kutyafejű boa lapul, melynek eltűnését kedden reggel fedezték fel az állatkert ápolói.

Az ismeretlen elkövető feltehetőleg megijedt az esemény sajtóvisszhangjától és tettének lehetséges következményeitől, ezért inkább visszavitte és a WC-ben hagyta a ritka hüllőt. Az állatorvosok ezekben a pillanatokban is vizsgálják, hogy a kényszerű kiruccanás nem okozott-e károsodást az állatnak. Ha mindent rendben találnak, a hüllő előreláthatóan délután négy órakor már vissza is kerülhet terráriumába.

A különleges hüllőt az ismeretlen tettes feltehetőleg hétfőn vitte magával. A Fővárosi Állat- és Növénykert állatgondozói kedden reggel vették észre, hogy a védett és veszélyeztetett kígyó nincs a terráriumában. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a terrárium oldalsó szellőzőjének hálóját egy körülbelül harminc centiméter hosszan átvágták, és ezen keresztül emelték ki az állatot. Az állatkert Igazgatósága ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!