Jusztina
3 °C
16 °C

Visszacsempészték az ellopott kutyafejű boát

2004.09.09. 15:35
A Fővárosi Állat- és Növénykert kedden tett feljelentést a rendőrségen, mert ismertelen tettes ellopta az egyik különleges és ritka hüllőt. Az állat csütörtök délutánra megkerült, a tettes egy zsákban csempészte vissza az állatkertbe.
Visszacsempészte tolvaja azt a ritka és védett kígyót, amely még a hét elején tűnt el a Fővárosi Állat- és Növénykertből. Az állatra csütörtökön délután, fél kettő körül egy gyanús csomagban bukkantak rá a Kenguruház melletti női mosdóban. A textilzsák kibontása után kiderült, hogy abban az a kutyafejű boa lapul, melynek eltűnését kedden reggel fedezték fel az állatkert ápolói.

Az ismeretlen elkövető feltehetőleg megijedt az esemény sajtóvisszhangjától és tettének lehetséges következményeitől, ezért inkább visszavitte és a WC-ben hagyta a ritka hüllőt. Az állatorvosok ezekben a pillanatokban is vizsgálják, hogy a kényszerű kiruccanás nem okozott-e károsodást az állatnak. Ha mindent rendben találnak, a hüllő előreláthatóan délután négy órakor már vissza is kerülhet terráriumába.

A különleges hüllőt az ismeretlen tettes feltehetőleg hétfőn vitte magával. A Fővárosi Állat- és Növénykert állatgondozói kedden reggel vették észre, hogy a védett és veszélyeztetett kígyó nincs a terráriumában. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a terrárium oldalsó szellőzőjének hálóját egy körülbelül harminc centiméter hosszan átvágták, és ezen keresztül emelték ki az állatot. Az állatkert Igazgatósága ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.