Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Az ügyészségen a HIV-pozitív DJ Bobo ügye

2001.07.26. 15:25
Az ügyészség hamarosan dönt a vádemelésről Gy. Henrik ügyében, aki a rendőrség szerint több emberrel létesített védekezés nélkül szexuális kapcsolatot, holott tudott HIV-fertőzöttségéről. A BRFK nem talált olyan embert, akiről biztosan lehet állítani, Henrik adta át neki a gyilkos kórt, így a bizonyíték egy pornófilm, és néhány alkalmi partnerének vallomása lehet.
A rendőrség vádemelési javaslattal az ügyészségnek átküldte az iratokat a DJ Boboként ismert HIV-fertőzött fiatalember ügyében - erősítette meg a Népszabadság információit Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az Indexnek. Hamarosan döntenek róla, hogy ötrendbeli életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt vádat emelnek-e Gy. Henrik ellen.

Több mint száz emberrel volt szexuális kapcsolata

Gyöngyösi Henrik egy aktusért 25 ezer forintot is megkapott
A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai márciusban jelentették be, hogy eljárást kezdtek egy fiatalember ellen, aki több száz emberrel létesített szexuális kapcsolatot úgy, hogy nem védekezett, holott tudott HIV-fertőzöttségéről. Henrik testében 1997 decemberében mutatták ki a vírust, amiről néhány hónappal később hivatalosan is tájékoztatták - állítja a BRFK. Ő mégis rendíthetetlenül járt homoszexuális bárokba, kitéve másokat a gyilkos kórnak, sőt még pornófilmben is szerepelt.

A gyanúsított, Gyöngyösi Henrik korábban az Indexnek állította: 1998 augusztusában tudta meg, hogy HIV-pozitív, amikor idegösszeomlással a Szent László Kórházba került. A rendőrségen egy alkalmi partnere bosszúból jelentette fel. Előtte körübelül százötven emberrel volt szexuális kapcsolata, egy-egy aktusért 10-25 ezer forintot is megkapott. Pornófilmben azért szerepelt, mert egy újságíró választás elé állította: vagy szerepel egy homoszexuális filmben, vagy kirakja őt a lakásából. Ezen tényleg óvszer nélkül közösült egy férfival, de úgy véli, ez a filmkészítők hibája.

Nincs fertőzött

Az Index információi szerint nem találtak olyan embert, akiről bizonyítható, hogy Henrik fertőzte meg. Így a magyar joggyakorlat alapján nem valószínű, hogy elítélik. Gyöngyösi Henrik szabadlábon van, mivel az ügyészség a rendőrséggel ellentétben nem látta értelmét előzetes letartóztatásának. A BRFK korábbi tájékoztatásából egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a HIV-fertőzött fiatalember ellen a fő bizonyítékuk az a videofilm, amelyen védekezés nélkül szeretkezik. Ezenkívül valószínüleg néhány korábbi partnere is vallomást tesz majd.