Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Mázsás bombát találtak az I. kerületben

2006.07.05. 12:29
Földmunkálatok mellett találtak világháborús bombát és gránátokat a fővárosi Kuny Domokos utcában szerda délelőtt. A robbanószeközöket elszállítják, az utcát lezárták.

Világháborús rombolóbombát és gránátokat találtak a főváros I. kerületében, a Kuny Domokos utcában szerdán délelőtt, a helyszínt részlegesen lezárták, 80 embert kiköltöztettek, közölték a tűzszerészek az MTI-vel.

A 100 kilós rombolóbombát, a 152 milliméteres szovjet rombológránátot és a 37 milliméteres szovjet repeszgránátot földmunkálatok közben találták meg a munkások. A világháborús bombában kettő, a romboló gránátban egy gyújtószerkezetet találtak a honvédség tűzszerészei, akik jelenleg a helyszínen hatástalanítják a veszélyes robbanóeszközöket, közölte a tűzszerészek parancsnok-helyettese röviddel dél után.

A hatástalanított robbanóeszközöket a X. kerületbe szállították, ahol egy kijelölt robbantási helyen semmisítik meg őket a tűzszerészek.

Fél egy kor, a robbanóeszközök elszállítása után a lakók visszaköltözhettek lakásaikba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?