Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Rendőrkézen a Keleti pályaudvari bombafenyegetők

2006.02.21. 13:57
Egy 15 éves dunaújvárosi és egy 16 éves tápiószecsői fiatal február 15-én este azzal fenyegette meg a Keleti pályaudvart, hogy bombát rejtettek el az épületben. Hétfőn délután mindkét fiatalt elfogták.

A szervezett bűnözés elleni osztály rendőrei fogták el azt a tinédzsert és társát, aki saját telefonjáról fenyegette meg a fővárosi Keleti pályaudvart azzal, hogy bombát rejtett el az épületben. A BRFK közveszéllyel való fenyegetés miatt rendelt el nyomozást egy hete, mert február 15-én este 19 óra 40 perckor a rendőrség 112-es központi segélyhívó számára hívás érkezett egy mobiltelefonról, amelyen egy férfihang bejelentette, hogy a Keleti pályaudvaron bomba fog robbanni.

A rendőrök elemezték a hívásokat, majd mikor sikerült a mobiltelefonszámot azonosítani, kiderült, hogy egy 15 éves dunaújvárosi fiatalember riogatott. Az is ekkor derült ki, hogy ugyanerről a hívószámról, szintén aznap, egy 16 éves tápiószecsői fiatalember is hasonló tartalmú fenyegető hívást kezdeményezett, de bejelentését csak az automatának tette meg. Hétfőn délután mindkét fiatalt elfogták saját lakóhelyükön. Menkettőjüket szabadlábon hagyták.

A bombariadó miatt szerdán este kiürítették a Keleti pályaudvart, az átvizsgáláskor azonban a tűzszerészek nem találtak semmit. A pályaudvar az átvizsgálás alatt nem fogadott és nem is indított vonatokat, ezért jelentős késések voltak a vasúti közlekedésben. Pár nappal korábban, szintén a Keleti pályaudvart fenyegették meg robbantással, a február 12-i, vasárnapi bombariadó ugyancsak vaklárma volt.