Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Cáfolják 'Bonnie' öngyilkossági kísérletét

2003.10.15. 06:39
Öngyilkosságot kísérelt meg a kalocsai női börtönben Novák Mária Tünde, ismertebb nevén Bonnie - közölte a Mai Nap. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága cáfolta a lap értesüléseit, és hozzátette, Bonnie pár évvel ezelőtt valóban megpróbálta megölni magát, de "azóta nem okoz gondot őrzőinek".
A Mai Nap értesülését a HavariaPressnek cáfolta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Reagálásuk szerint Novák Tünde nem vágta fel az ereit a kalocsai női börtönben. A több rablás miatt elítélt fiatal nő ugyan egyszer valóban megpróbálkozott erei felvágásával, az az eset azonban még évekkel ezelőtt, férje és tettestársa életében történt. A fiatal nő "jelenleg már nem okoz gondot őrzőinek, és rendesen folytatja tanulmányait a börtön falain belül" - közölte a BVOP illetékese a hírügynökséggel.

A miskolci Bonnie és Clyde története 1995. július 31-én kezdődött, amikor is két nyíregyházi fiatal, az akkor nem egészen tizenhat éves Novák Mária Tünde és a nála tíz évvel idősebb Fekete László 27 millió forintot lopott el a Magyar Hitel Bank bankfiókjából, ahol Fekete biztonsági őrként dolgozott. A lány nyomorúságos körülmények között élt, mostohaapja őt is, anyját is többször megverte, öccseit a gyámhivatal nem sokkal korábban vette gondozásba.

A férfival regényes körülmények között ismerkedett meg, a bankfiók bejárata előtt egyenruhában ácsorogó fiatalember közbelépett, amikor mostohaapja verni kezdte a lányt. Alig két hét telt el csupán, és együtt szöktek meg Nyíregyházáról. A lány meglátogatta a bankban egyedül szolgálatot teljesítő férfit, és megtalálták a páncélszekrény kulcsát.

A fiatal szerelmespár egy nyíregyházi bankfiók kifosztása után öt éven át bujkált, majd Miskolcon fegyveres rablásokat hajtott végre, a nyomozók ekkor nevezték el őket miskolci Bonnie és Clyde-nak. A bíróság tizenegy év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte jogerősen a nőt.

A fiatal nő társa őrizetbe vételük után két hónappal a miskolci cellájában öngyilkos lett. Ő egyébként néhány nappal elfogásuk előtt, menekülés közben fegyverével sebesített meg életveszélyesen egy őket üldöző rendőrjárőrt.

Javában zajlik a bűnözőpáros cselekedeteit bemutató film forgatása. A stáb nemrég Miskolc belvárosában dolgozott.