Benedek
-5 °C
5 °C

Egyre több bordélyház működik Budapesten

2004.01.23. 09:43
Szaporodnak Budapesten a bordélyházak - áll a budapesti rendőrfőkapitány éves jelentésében, amelyet jövő héten tárgyal a fővárosi közgyűlés - értesült az Info Rádió. Gergényi Péter beszámolója azt is megállapítja, hogy az utóbbi időszakban a diszkók helyett az utcákra került a drogkereskedelem.
Az utcai prostitúció visszaszorításával arányosan növekszik a bordélyházak száma Budapesten - állapítja meg Gergényi Péter fővárosi rendőrfőkapitány tavalyi évre vonatkozó jelentése. A vezetői összefoglalót jövő héten tárgyalja a fővárosi közgyűlés.

Az Info Rádió által ismertetett jelentés szerint a bordélyházak működtetői között divat lett fiktív lakásbérleti szerződéseket kötni, hogy így legalizálják az örömlányok működését. Tavaly a rendőrök 31 esetben indítottak eljárást a bordélyokat üzemeltetők ellen. Az összefoglaló leszögezi, hogy a bordélyházak nem jelenthetnek alternatívát az utcai prostitúció visszaszorításában.

Míg a prostituáltak kiszorultak a közterületről, a drogkereskedelem a szórakozóhelyek helyett egyre inkább az utcákra koncentrálódik. A jelentés megállapítja, hogy az utcai dílerek ma már a főváros drogellátásának 70 százalékát biztosítják. 2003 második felében összesen 364 millió forint értékben foglalt le kábítószert a BRFK.

Térfigyelő

A beszámoló szerint jelentős eredményeket ért el tavaly a rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével, amelyek száma az érintett 14 kerületben összesen 495 darabra duzzadt. A figyelőrendszereknek köszönhetően számolták fel a rendőrök a VIII. kerületben a prostitúciót, szorították ki az V. kerületből a valutázókat, és "kergették el" a tiltott szerencsejátékot űzőket a Budai Vár területéről.

A jelentés adatai szerint 2003-ban több mint öt százalékkal nőtt Budapesten a lőfegyverek száma. A fővárosban jelenleg 16 és félezren rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, és összesen 27 ezer 300 fegyvert birtokolnak. Tavaly összesen 1361 személy nyújtott be a rendőrséghez fegyvervásárlási kérelmet, amelyből a hatóság mindössze 34-et utasított el.

  • Több ezer budaörsi ház vár az Otthontérképen!
  • Költözz Szentendrére a budai nyugalomba, ingatlanokat az Otthontérképen találsz
  • Panorámás lakások a térképen, Budapesten