Judit
2 °C
7 °C

Hajléktalant védett az agyonvert bankár

2008.09.30. 21:57
Egy 45 éves befektetési bankár látta, ahogy megtámadnak egy litván hajléktalant és barátnőjét Norwichban, és megpróbált közbelépni. A támadók megverték őt is, súlyos agyi sérülésekkel szállították kórházba. Életét már nem tudták megmenteni.

Kelet-európai hajléktalan védelmére kelt a londoni City egyik legismertebb befektetési bankára, akinek az önfeláldozó akció az életébe került. Frank McGarahan, a Barclays bankcsoport kiemelten gazdag ügyfelek befektetéseit kezelő részlegének - Barclays Wealth - igazgatója a rendőrség keddi beszámolója szerint a hétvégén, Norwich városában tanúja volt, amint egy csoport fiatal rátámad egy litván hajléktalanra és barátnőjére.

A 45 éves bankár, aki családjával és barátaival töltött egy hétvégét az egyébként csendes angliai városban, közbelépett, és úgy megverték, hogy sürgősségi osztályra kellett szállítani. McGarahan életét a cambridge-i egyetem agyi sérülésekre szakosodott klinikáján próbálták megmenteni, sikertelenül.

A Cityben közismert banki vezető védelmére kelt egy közeli bár kidobó embere, de ő is olyan verést kapott, hogy szilánkosra tört az állkapcsa.

Az elvadult támadók futva menekültek a helyszínről, de a rendőrség tájékoztatása szerint az esetet rögzítették a térfigyelő kamerák, és azonosítható felvételek készültek az elkövetőkről. Ennek alapján még kedden három, a húszas éveik elején járó helyi fiatalembert tartóztattak le.

Frank McGarahan a Barclays Wealth - a legnagyobb brit vagyonkezelő banki érdekeltség - élén 7700 fős stábot vezetett, a cég 133 milliárd font betétesi vagyont kezel a világ 21 országában. A Barclays kedden nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését részlegigazgatójának erőszakos halála miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?